torsdag, november 02, 2006

Hur blir man smart? genom att läsa mycket antar jag... men om man inte har någon läshjärna, har man ingen som helst chans då? Jag och min kära vän Sonia hade en pytteliten diskussion om detta förut.
Jag jämförde mig med Joey som en gång köpte ett lexikon och bara ville diskutera saker som började på P. Jag vill inte bli sån. Jag förstår inte hur Boas och Malinowski, Durkheim och de andra gubbarna och tanterna bara kan komma på hur samhället är, varför det är så.
Jag sa någonting om en ståltråd förut som Lea tyckte var intelligent, men det räknas inte för jag satt inte framför en öppen brasa med en pipa i munnen, jag stod på ett golv och kände mig helt meningslös.
Antropologi kanske inte är min grej helt enkelt :( fast jag vill ju. Hemtentan kan hälsa hem, jag har gett upp hoppet. Imorgon när jag lämnat in en usel hemtenta eller ingen alls ska jag sätta mig med en kaffe på centralen och se jätte miserabel ut. I min lilla värld hade det då kommit en god fé med lila krusklänning och slängt lite foffbomber (i min värld är foffbomber bra) och gett mig en intelligent min och en elefanthjärna. Sen hade Christian och min käre far (som förövrigt är en extremt lärd människa) blivit så chockade när jag startat en djup diskussion om imprealism och postmodernism.

Ne, nu är det slut på klagandet!

Dagens låt: frireligöst. Vårt tak är allt för tunt, våra frireligösa grannar övar inför söndagars möten genom högljudda sånger och gitarrspel... och mitt nynnande av min och leas officiella låt !I dont know what to do with my self", livskris eller vad säger ni?

onsdag, november 01, 2006

Idag kommer mina rådjur Nadja och Johanna hit och hälsar på här i Lund! Det ska bli roligt.
Jag har nästan blivit galen! Ett sammanbrott är väldigt nära, dansade lite magdans i Leas säng nyss, då kändes allt lite bättre. Vi har inte vart ute sen i söndags (idag är det onsdag) , det känns lite jobbigt. Vi är två ruggugglor (Leas uttryck) som sitter i myskläder hela dagarna och försöker plugga. Motivationen är inte den bästa så att säga... Igår tror jag att cancerns lösning fanns i vårt kök, det såg riktigt vidrigt ut!

Nu ska jag gå och sätta på mig lite smink (om jag kommer ihåg hur man gör)

Musik för dagen är Pink Floyd, Shine on you crazy diamond och Wish you were here.

So long!!

tisdag, oktober 31, 2006

Är hög på koffein tabletter. Jag tog en dels för att kunna plugga lite senare än vad hade tänkt mig, dels för att sympatiknarka med Lea. Hon såg väldigt galen ut för ett par timmar sen, fem koffeintabletter för många. Hon satt i sin fåtölj med uppspärrad blick och pratade i 180. Tog ett briljant kort som hon sedan raderade =(.
Har haft grov hemlängtan idag. Efter Johannas terass kvällar och vattenpipskvällar i Gårdsten , sen kom jag på att det är jättekallt ute, så många terasskvällar hade nog inte blivit av och vattenpipekvällarna hade nog inte heller blivit såmånga eftersom Mehdi är arbetsnarkoman...
Men min man saknar jag. Hela tiden. =(

I dag har jag lyssnat på Anthony Hamiltons Dear Life när jag inte pluggat. Så fin!
Nu ska jag socialisera med Lea som ligger sömnlös...

arrividerci!


måndag, oktober 30, 2006

Den är kvart över 1 och inget är som det ska vara en söndagskväll. Jag skulle lära mig yoga men kände mej bara som en säl, yoga är inget att rekomndera.
Malinowski och Radcliff-Brown´s dumma funktionalism hänger över oss (Lea, min kombo och mej) och jag undrar över hur man blir smart. Mina fötter fryser och min hosta går visst aldrig över.

Dagens sång är : Retrospect for life med Common och Lauryn Hill. En fin sång fast väldigt känsloframkallande.

God natt